Шишов не скаржився до поліції на те, що за ним стежать - Клименко

Шишов не скаржився до поліції на те, що за ним стежать - Клименко

Укрінформ
Національна поліція не отримувала заяв від білоруса Віталія Шишова, тіло якого знайшли 3 серпня, щодо ймовірного стеження за ним.

Про це на брифінгу повідомив голова Нацполіції (НПУ) Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми перевірили всі звернення громадянина Шишова, які, можливо, могли б дійти до поліції - таких звернень (щодо можливого стеження за ним - ред.) не було", - сказав очільник Нацполіції.

Він уточнив, що якщо буде отримана у ході досудового розслідування додаткова інформація щодо цього, то такі дані одразу будуть терміново передані відповідним органам.

Відповідаючи на питання, чи є у поліції інформація щодо можливого стеження за Шишовим, глава НПУ зазначив, що наразі у очолюваному ним відомстві такої інформації немає.

Читайте також: Шишов збирав інформацію про «чекістів» за межами Білорусі - NEXTA

Окремо, відповідаючи на питання щодо пошкоджень на тілі Шишова, Клименко уточнив, що у нього було виявлено садна, зокрема, виявлено здерту шкіру на носі, на лівому коліні є пошкодження і на грудях, "і, якщо не зраджує пам'ять, невелике потертя на верхній частині губи".

"Це все характерне для разового падіння, як сказали експерти", - зазначив Клименко.

Зі свого боку директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко уточнив, що деталі щодо цього будуть згодом після експертних досліджень.

Читайте також: Слідчі перевіряють дві версії смерті Шишова

Окремо заступник начальника Головного слідчого управління НПУ Євген Колесник поінформував, що наразі щодо цієї події створено слідчо-оперативна групу, і наразі ще йде відпрацювання місця події.

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

Поліція почала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і перевірятиме всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид.

Читайте також: Позбуваються свідків: Тихановська прокоментувала смерть Шишова

Процесуальне керівництво у провадженні за фактом смерті голови Білоруського дому в Україні Віталія Шишова здійснюватиме Київська міська прокуратура.

Білоруський дім в Україні заявляє, що за главою організації Віталієм Шишовим велося стеження.

У БДУ переконані, що «це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-