Позбуваються свідків: Тихановська прокоментувала смерть Шишова

Позбуваються свідків: Тихановська прокоментувала смерть Шишова

Укрінформ
Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська, коментуючи смерть глави Білоруського дому в Україні Віталія Шишова, заявила, що білоруси не можуть бути в безпеці навіть за кордоном.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телеграм-канал Тихановської.

«Білоруси не можуть бути в безпеці навіть за кордоном, поки є ті, хто намагається мстити їм і ховати правду, позбавляючись від свідків. Віталій Шишов допомагав білорусам - і його знайшли повішеним, як колись Микиту Кривцова. Але це сталося на території іншої країни. Як і захоплення заручників сталося на борту літака іншої країни. Як і спроба примусово вивезти нелояльну спортсменку в Білорусь з території іншої країни», - вважає Тихановська.

Вона висловила співчуття рідним і близьким Віталія Шишова.

Також Тихановська подякувала Україні за відкриття кримінальної справи і «готовність достукатися до правди».

Читайте також: У Києві зник лідер Білоруського дому в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

Поліція почала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і буде перевіряти всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид.

Білоруський дім в Україні заявив, що за Шишовим велося стеження.

У Міжфракційному депутатському об'єднанні «За демократичну Білорусь» вважають, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повинен взяти розслідування смерті керівника Білоруського дому в Україні Віталія Шишова під особистий контроль, оскільки до цього можуть бути причетні білоруські спецслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-