Суд зменшив заставу голові правління «Кузні на Рибальському» майже у дев’ять разів

Суд зменшив заставу голові правління «Кузні на Рибальському» майже у дев’ять разів

Укрінформ
Київський апеляційний суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі понад 50 млн грн до голови правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» Валерія Шандри.

Про це оголосив головуючий суддя, передає кореспондент Укрінформу.

«Суд ухвалив клопотання захисту задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Шандри Валерія Олександровича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 2 вересня. Визначити підозрюваному заставу у розмірі 22 027 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 50 001 290 грн», - сказав головуючий суддя.

Суд також відмовився передавати Шандру на поруки трудового колективу ПрАТ «Кузня на Рибальському» та відмовив у задоволенні заяви народних депутатів від «Європейської солідарності» Ніни Южаніної, Володимира Ар’єва і Михайла Забродського про взяття підозрюваного на поруки.

За даними ЗМІ, Валерій Шандра – голова правління ПрАТ «Кузня на Рибальському».

Читайте також: Суд переніс розгляд апеляції на арешт ексзаступника міністра оборони Павловського

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня Печерський районний суд міста Києва у справі щодо постачання Збройним силам України неякісної техніки обрав голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 443 млн грн.

2 липня слідчі Держбюро розслідувань оголосили підозру трьом колишнім посадовим особам Міністерства оборони та голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» у межах розслідування справи щодо закупівлі військової техніки низької якості.

За інформацією слідства, державі було завдано збитків на більш як 475 млн грн.

Дії експосадовців Міноборони були кваліфіковані як умисне вчинення військовою службовою особою в умовах особливого періоду дій, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Дії голови правління ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» кваліфікували як підбурювання до злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-