На параді до Дня Незалежності представлять військову техніку країн-партнерів

На параді до Дня Незалежності представлять військову техніку країн-партнерів

Укрінформ
У рамках святкування 30-ї річниці Незалежності України заплановано провести у Києві, Одесі та на річці Дніпро урочисті заходи за участю військових і техніки України та країн-партнерів.

Про це представник Центрального управління безпеки військової служби ЗСУ Руслан Сергієнко повідомив на всеукраїнському форумі «Україна 30. Імідж України», презентуючи заходи до Дня Незалежності України, передає кореспондент Укрінформу.

«В день святкування 30-ї річниці Незалежності України, враховуючи найкращий досвід проведення парадів у країнах-партнерах, вперше за 30 років незалежності України заплановано провести 3 основні урочисті заходи за участю представників та техніки сил безпеки і оборони України та країн-партнерів з демонстрацією нових зразків озброєння та техніки України», - повідомив Сергієнко.

За його інформацією, до проведення урочистих заходів залучено понад 5 тисяч особового складу, 100 літальних апаратів, 400 одиниць озброєння та техніки.

Читайте також: Зеленський розповів, яким буде військовий парад до Дня Незалежності

Парад військ традиційно відбудеться на вулиці Хрещатик та передбачає проходження урочистим маршем пішої колони, проліт повітряної колони та проїзд механізованої колони. Під час проведення параду заплановано артилерійський салют із Труханового острова.

Одночасно з проведенням параду в Києві заплановано урочисте проходження бойових кораблів і проліт авіації, показ озброєння і військової техніки в Одесі, повідомив представник ЗСУ.

Крім того, на річці Дніпро передбачено урочисте проходження катерів і проліт авіації, а також «повітряний і морський показ озброєння і військової техніки».

Читайте також: Кулеба анонсував промокампанію про Україну на ВВС

Щодо основних елементів урочистих заходів, то Сергієнко відзначив, що парад військ вперше розпочнеться з пронесення державного прапору України представниками сил безпеки і оборони України спільно з представниками країн-партнерів, що засвідчить співдружність та безумовну підтримку незалежності України.

Під час проходження пішої колони вперше передбачається одночасна участь представників всіх сил безпеки і оборони України, кінологічних підрозділів та представників близько 15 країн-партнерів.

Також під час параду заплановано виступ міжнародного оркестру спільно з президентським.

Стосовно прольоту повітряної колони Сергієнко відзначив, що вперше одночасно передбачається участь Повітряних сил Сухопутних військ, ВМС, ДПСУ, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС, ДП «Антонов» та країн-партнерів.

Читайте також: На День Незалежності у Києві відбудеться концерт Бочеллі

Крім того, кияни та гості столиці зможуть побачити проїзд механізованої колони, яка буде представлена зразками озброєння і військової техніки сил безпеки і оборони України, а також військової техніки країн-партнерів. Завершить парад військ прольотом бойових літаків із пуском сигнальних ракет, дим яких матиме кольори державного прапору України.

Розповідаючи про урочистості, які відбудуться в Одесі, Сергієнко повідомив, що основними елементами стануть: проходження бойових кораблів, у тому числі країн-партнерів, патрульних катерів, яхт порту Одеса, проліт авіації, «вогневе ураження» берегових цілей, артилерійський «бій» з катерами противника та висадка десанту.

Основними елементами урочистих заходів на річці Дніпро стануть повітряний показ літаків та вертольотів, морський показ катерів з висадкою десанту, проходження цивільних яхт та катерів.

Сергієнко наголосив, що наразі продовжується активна фаза підготовки до проведення урочистих заходів, та запросив усіх на святкування Дня української Незалежності.

Читайте також: Україна 22 серпня вшанує учасників бойових дій на сході - Президент

Крім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна очікує безпрецедентно високу кількість міжнародних гостей найвищого рівня до свята.

“Тридцяту річницю незалежності наша держава відзначатиме в колі іноземних друзів та партнерів... На урочистості в Україні ми очікуємо безпрецедентно велику кількість міжнародних гостей найвищого рівня: глав держав та урядів, голів парламентів, членів урядів інших країн. Підозрюю, що ми трохи ускладнимо київський трафік у ці дні кортежами, але країна того варта. Такої кількості високопоставлених іноземців наша країна не бачила ніколи в історії”, - зауважив міністр.

Кулеба додав, що очікується участь у саміті Кримської платформи партнерів України в Європі, Північній Америці та з-поза меж Трансатлантичного регіону. Крім того, іноземні гості відвідають військовий парад до Дня Незалежності.

“Участь іноземних гостей продемонструє шану до наших воїнів і ветеранів, без яких цього свята могло б не бути. Без сумніву, ці кілька днів засвідчать суверенітет України на міжнародній арені та повагу партнерів до Української держави в історичний рік 30-річчя її незалежності”, - наголосив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акту проголошення незалежності України - політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-