Україна відправляє до Туреччини літаки для гасіння лісових пожеж

Україна відправляє до Туреччини літаки для гасіння лісових пожеж

Фото
Укрінформ
Україна направляє до Туреччини пожежні літаки Державної служби з надзвичайних ситуацій для гасіння масштабних лісових пожеж.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

30 липня два пожежні літаки ДСНС України вилітають до Туреччини для гасіння осередків лісових пожеж, що виникли 28 липня поблизу міста Манавгат в провінції Анталія та поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла.

Наразі загальна площа пожеж складає понад 1 тис. 500 га. Внаслідок надзвичайної ситуації 4 особи загинули та 183 постраждали, з них 58 - госпіталізовані. Вогонь пошкодив понад 100 приватних будинків та споруд. Рятувальні служби взяли під контроль 36 осередків лісових пожеж, продовжується гасіння 20 осередків.

Читайте також: Пожежі у Туреччині: МЗС готується повертати громадян України, якщо ситуація погіршиться

"Для допомоги турецьким вогнеборцям, відповідно до підписаного у лютому 2020 року Меморандуму про взаєморозуміння між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Президенцією з управління на випадок надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Турецької Республіки (AFAD) про співробітництво в галузі попередження катастроф і надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, Україна направляє два екіпажі пожежних літаків Ан-32П із групою забезпечення", - повідомляють в ДСНС.

Зазначається, що це досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та залучалися до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії.

Читайте також: Через лісові пожежі в Анталії загинули щонайменше троє людей, десятки постраждалих

Всього до гасіння пожеж у Туреччині, що ускладнюється сильним вітром та спекотною погодою, станом на 30 липня залучені понад 4 тис. осіб, 457 одиниць техніки та 35 повітряних суден.

Також Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль висловив співчуття Президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану, віцепрезиденту Фуату Октаю та турецькому народу у зв'язку із маштабними лісовими пожежами.

Про це Шмигаль повідомив у Твітері.

"Висловлюю щирі співчуття Президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану, Віцепрезиденту Фуату Октаю та турецькому народові у зв‘язку з масштабними лісовими пожежами на півдні країни", - написав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 29 липня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна надасть Туреччині усю необхідну допомогу у зв’язку з масштабними пожежами.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-