Суд залишив без змін виправдувальний вирок ексберкутівцю у справі про катування майданівців

Суд залишив без змін виправдувальний вирок ексберкутівцю у справі про катування майданівців

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив чинним виправдувальний вирок ексберкутівцю Андрію Хандрикіну у справі про катування протестувальників на колонаді центрального входу до стадіону «Динамо» у січні 2014 року.

Як передає Укрінформ, про це інформує у Фейсбуці ГО «Адвокатська дорадча група» - об’єднання адвокатів, що займається справами Майдану, адвокати родичів Героїв Небесної Сотні.

«Апеляційний суд залишив в силі виправдувальний вирок Андрію Хандрикіну у справі про катуванні протестувальників на колонаді центрального входу до стадіону «Динамо», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 27 липня у судових дебатах виступив представник потерпілого Михайла Нискогуза Павло Дикань який просив суд скасувати виправдувальний вирок Дніпровського райсуду Києва щодо Хандрикіна та ухвалити обвинувальний вирок, призначивши покарання у вигляді 8 років ув’язнення.

Зі свого боку захисник Хандрикіна Валентин Рибін заявив, що його підзахисний до побиття та катування потерпілих не причетний, і попросив залишити в силі вирок Дніпровського райсуду.

Читайте також: Розгін запорізького Майдану: суд відпустив генерала-втікача Сербу після 7 років розшуку

«Колегія суддів Тетяна Тютюн, Оксана Павленко та Степан Гладій відмовили у задоволенні апеляційних скарг як потерпілих, так і прокуратури. Вирок суду першої інстанції залишено без змін. Повний текст рішення буде проголошено о 17:00 2 серпня 2021», - поінформували у ГО.

Представники потерпілих Сергій Гришко і Павло Дикань повідомили, що мають намір оскаржувати це рішення.

Як повідомлялося, Дніпровський суд Києва 30 серпня 2019 року виправдав ексберкутівця Андрія Хандрикіна, якого обвинувачували у побитті та катуванні активістів Євромайдану на колонаді стадіону «Динамо» у січні 2014 року.

Суддя Оксана Бірса заявила, що за наслідками судового розгляду не було доведено, що Хандрикін вчинив цей злочин.

Окрім Хандрикіна, у цій справі фігурують ще двоє ексберкутівців - Владислав Мастега та Артем Войлоков, які після оголошення їм про підозри втекли до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-