Як зробити друге COVID-щеплення, якщо перше було за кордоном - роз’яснення МОЗ

Як зробити друге COVID-щеплення, якщо перше було за кордоном - роз’яснення МОЗ

Укрінформ
Громадянам, які отримали перше щеплення від COVID-19 за кордоном, для другої вакцинації необхідно звернутися до сімейного лікаря.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Зверніться до сімейного лікаря, щоб він вніс дані про отримання першої дози в електронну систему охорони здоров’я. Для цього необхідно мати офіційний документ, який засвідчує дані про проведену вакцинацію першою дозою за кордоном (назва, дата, серія, місце проведення, завірений тим закладом чи лікарем, який проводив) та його переклад українською в довільній формі", - йдеться у повідомленні.

Після цього необхідно звернутися у найближчий пункт щеплення чи центр масової вакцинації, де доступна необхідна вакцина, у визначений термін після першої дози (AstraZeneca - 12 тижнів, Comirnaty/Pfizer - 21-28 днів, CoronaVac/Sinovac - 14-28 днів, Moderna - 28 днів).

Читайте також: Україна може робити COVID-вакцинацію з трьох доз, якщо буде необхідність - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії щеплено 3 350 502 людини, з них отримали одну дозу – 3 350 500 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 1 874 958 осіб (із них дві особи отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 5 225 458 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-