Нацполіція покарала патрульних за інцидент з депутатом Брагарем

Нацполіція покарала патрульних за інцидент з депутатом Брагарем

Укрінформ
Патрульні поліцейські, які зупинили авто нардепа фракції Слуга народу Євгена Брагара, отримали догану за те, що не включили нагрудні камери.

Про це повідомляє пресслужба Патрульної поліції, передає Укрінформ.

"З огляду на зацікавленість ЗМІ інформуємо, що патрульних, які нещодавно у Києві зупинили одного з народних депутатів, притягнули до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани не через зупинку та перевірку водія, якого вони запідозрили в керуванні у стані сп’яніння, а тому, що інспектори не виконали вимоги інструкції та не увімкнули нагрудні камери", - сказано в повідомленні.

В МВС пояснили, що патрульні "за законом мають право та зобов’язані попереджати й фіксувати порушення правил дорожнього руху, зокрема, таке серйозне порушення, як керування у стані сп’яніння.".

Читайте також: Інцидент із Брагарем: патрульні відсторонені на час розслідування

Раніше стало відомо, що патрульні поліцейські, які брали участь в конфлікті, та їхні безпосередні керівники були відсторонені від виконання службових обов’язків.

Як повідомлялося, народний депутат від політсили «Слуга Народу» Євгеній Брагар заявив, що патрульні поліцейські вимагали від нього хабар, а отримавши відмову, звинуватили його у тому, що він, нібито, перебував у стані наркотичного сп'яніння.

За його словами, інцидент стався 3 липня. Патрульні зупинили його авто, бо на ньому не працювала лампочка, що підсвічує автомобільні номери.

У патрульній поліції згодом повідомили, що після повідомлення Брагара у соцмережах перевірять законність дій патрульних, і що призначено службове розслідування.

Патрульні уточнили, що поліцейські зупинили у Києві авто Toyota під керуванням народного депутата України. Поліцейські запідозрили, що той, імовірно, під наркотичним, алкогольним чи іншим сп’янінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-