Інцидент із Брагарем: патрульні відсторонені на час розслідування

Інцидент із Брагарем: патрульні відсторонені на час розслідування

Укрінформ
На початку інциденту із народним депутатом України Євгенієм Брагарем бодікамери на працівниках поліції були вимкнені.

Як передає Укрінформ, про це поінформував у Фейсбуці голова Національної поліції України Ігор Клименко.

«Наразі Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України збирає всі наявні відеозаписи та свідчення, щоб встановити повну та об’єктивну картину події. Адже бодікамери на поліцейських були вимкнені на початку інциденту, що є порушенням інструкції. За декілька днів отримаємо й результати експертизи», - уточнив Клименко.

За його наказом було призначено службове розслідування, а патрульні поліцейські, які брали участь в конфлікті, та їхні безпосередні керівники відсторонені від виконання службових обов’язків.

«Я особисто зустрівся з Євгеном Брагарем і вислухав його позицію. Ми виступаємо за законність та об’єктивність. У випадку встановлення порушень з боку поліцейських вони будуть притягнуті до відповідальності за законом», - написав голова Нацполіції.

Читайте також: Побиття поліцейського: справа проти ексзаступника голови КМДА Слончака дійшла до суду

Як повідомлялося, народний депутат від політсили «Слуга Народу» Євгеній Брагар заявив, що патрульні поліцейські вимагали від нього хабар, а отримавши відмову, звинуватили його у тому, що він, нібито, перебував у стані наркотичного сп'яніння.

За його словами, інцидент стався 3 липня. Патрульні зупинили його авто, бо на ньому не працювала лампочка, що підсвічує автомобільні номери.

У патрульній поліції згодом повідомили, що після повідомлення Брагара у соцмережах перевірять законність дій патрульних, і що призначено службове розслідування.

Патрульні уточнили, що поліцейські зупинили у Києві авто Toyota під керуванням народного депутата України. Поліцейські запідозрили, що той, імовірно, під наркотичним, алкогольним чи іншим сп’янінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-