Зниклими безвісти в ОРДЛО вважаються 258 осіб - Денісова

Зниклими безвісти в ОРДЛО вважаються 258 осіб - Денісова

Укрінформ
Уповноважена ВР із прав людини Людмила Денісова заявила, що зниклими безвісти на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької та Луганської областей вважаються 258 осіб, у тому числі 67 військовослужбовців та резервістів.

Про це, як повідомила Денісова у Телеграмі, йшлось під час зустрічі з генеральним директором Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти Кетрін Бомбергер, передає Укрінформ.

На зустрічі сторони обмінялися досвідом та обговорили спільні дії з пошуку та ідентифікації осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, захисту прав їхніх родичів та надання сприяння з розробки відповідних законодавчих актів у цій сфері.

"Наголосила на тому, що внаслідок збройної агресії РФ на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької та Луганської областей 258 осіб, у тому числі 67 військовослужбовців, резервістів, вважаються зниклими безвісти за особливих обставин. Робота щодо їх пошуку має здійснюватися у рамках Тристоронньої контактної групи, відповідно до Мінських домовленостей, втім процес наразі заблокований російською стороною", - повідомила Денісова.

Читайте також: Денісова анонсувала чергові судилища над кримськими татарами в РФ

Вона звернула увагу на проблеми пошуку зниклих безвісти за особливих обставин у тимчасово окупованому Криму та місті Севастополі.

" З 2014-го року Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини в Україні задокументовані 43 випадки насильницьких зникнень на території незаконно окупованого півострова. Ми маємо дані стосовно 11-ти таких людей", - зазначила уповноважена ВР.

Денісова привітала підписання Меморандуму між МКЗБ та постійною Комісією з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин при Кабінеті Міністрів України, до якої входять два представники омбудсмена.

Читайте також: За політичними мотивами Росія переслідує 93 кримських татар – Денісова

Вона висловила сподівання на плідну взаємодію з МКЗБ, яка сприятиме спільній меті - пошуку та ідентифікації зниклих безвісти, захисту прав їхніх родичів, а також вдосконаленню законодавчого забезпечення цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня Денісова заявила, що кількість незаконно ув’язнених та полонених громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей постійно зростає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-