СБУ за пів року викрила три агентурні мережі й затримала 18 агентів РФ

СБУ за пів року викрила три агентурні мережі й затримала 18 агентів РФ

Інфографіка
Укрінформ
Упродовж першого півріччя 2021 року контррозвідка Служби безпеки України викрила 3 агентурні мережі на території Донецької, Луганської, Миколаївської та Одеської областей і затримала 18 агентів російських спецслужб.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

В СБУ поінформували, що одна з таких мереж виконувала завдання «МДБ ЛНР» у районі проведення операції Об’єднаних сил. “Агенти не лише за гроші збирали та передавали своїм кураторам розвідувальну інформацію про розташування і передислокацію підрозділів ЗСУ, а й готували теракт – отруєння військовослужбовців на Луганщині хімічною речовиною”, - підкреслюється в повідомленні.

Загалом за матеріалами контррозвідки було відкрито 167 кримінальних проваджень за ознаками державної зради, шпигунства і створення терористичних організацій. За цей період набули чинності 59 вироків суду.

Читайте також: СБУ з початку року нейтралізувала понад тисячу кібератак на державні ресурси

Також контррозвідники СБУ вилучили з незаконного обігу комплектуючі до авіатехніки, бронетехніки та зенітно-ракетних комплексів загальною вартістю понад 1 млрд грн. Ці товари були передані Міністерству оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-