Посол пояснив, чому скорочується чисельність українських мігрантів у Португалії

Посол пояснив, чому скорочується чисельність українських мігрантів у Португалії

Укрінформ
Українська громада у Португалії, яка налічує близько 30 тисяч українців, посідає п’яте місце серед мігрантів. За рахунок масового набуття португальського громадянства чисельність українських мігрантів у Португалії суттєво скорочується.

Про це поінформувала посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець під час виступу на форумі «Україна 30. Гуманітарна політика», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі у Португалії проживають близько 30 тисяч громадян України. Українська громада посідає п’яте місце серед інших мігрантів, загальне число яких становить близько 600 тисяч осіб”, - зазначила Огнівець.

Посол додала, що чисельність українських мігрантів у Португалії суттєво скорочується. Це скорочення обумовлене не виїздом з країни, а масовим набуттям португальського громадянства. Дипломат зауважила, що після отримання громадянства уряд Португалії вилучає їх зі списку іноземних громадян.

Читайте також: Польща змінила роботу агенцій працевлаштування і пунктів вакцинації заробітчан

Таким чином, згідно з її даними, до 2008-2009 років українська громада становила понад 100 тисяч осіб, а у 2010 році — 52,5 тис. осіб.

Огнівець звернула увагу, що українська громада завоювала високий авторитет у суспільстві, а її характерною рисою впродовж останніх років стала економічна і політична активність.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня посол України в Польщі Андрій Дещиця наголосив на необхідності окремого відомства для роботи з українцями за кордоном.

Фото: internationalwealth.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-