ДБР вимагає від НСТУ копії господарських угод за 2017-2019 роки - Чернотицький

ДБР вимагає від НСТУ копії господарських угод за 2017-2019 роки - Чернотицький

Укрінформ
До Національної суспільної телерадіокомпанії України надійшов запит від Держбюро розслідувань щодо надання копій угод про закупівлі товарів, робіт і послуг за 2017-2019 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці голова правління АТ "НСТУ" Микола Чернотицький.

"По-перше, вказані питання були вже предметом дослідження у кримінальному провадженні, що розслідувалося ДБР роки два тому. По-друге, за три роки Суспільне уклало понад 5000 господарських договорів та додаткових угод (це понад 100 тисяч друкованих аркушів!). Всі - відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”. Скільки людиногодин піде на опрацювання всіх запитуваних документів? І по-третє, у запиті не вказано, яке відношення до кримінального провадження має НСТУ і яке значення для справи має затребувана слідчим інформація, тому НСТУ фізично не може задовольнити запит", - написав Чернотицький.

Читайте також: Микола Чернотицький, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України

Водночас він запевнив, що НСТУ - прозора компанія і готова надати всі документи слідчим ДБР, щойно буде відповідна ухвала суду.

"А поки це все виглядає дуже дивно", - зауважив голова НСТУ.

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня 2020 року в головному офісі UA: Суспільне мовлення проводили обшук представники ДБР у супроводі працівників СБУ. Також обшук відбувся у помешканні тодішнього голови правління UA: Суспільне мовлення Зураба Аласанії та в оселях кількох інших працівників мовника.

Читайте також: Голова наглядової ради НСТУ назвала перевагу Суспільного перед телеканалами олігархів

Згодом ДБР повідомило, що слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб АТ "НСТУ", зокрема зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб.

Згодом Аласанія повідомив, що слідчі під час обшуку в його помешканні вилучили копії старих робочих документів і матеріали конференції Ради Європи щодо стратегічного розвитку Суспільного.

Нагадаємо, Наглядова рада Суспільного мовника 27 квітня 2021 року за результатами другого етапу конкурсного відбору обрала головою правління АТ "НСТУ" Миколу Чернотицького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-