До кінця липня Україна очікує понад 8 мільйонів доз вакцин

До кінця липня Україна очікує понад 8 мільйонів доз вакцин

Укрінформ
Україна очікує, що протягом липня надійдуть 2 млн доз COVID-вакцини Moderna.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні є достатня кількість вакцин, аби задовольнити усіх бажаючих. Загалом до кінця липня в Україну заплановано постачання більше 8 млн доз вакцин. Окрім Pfizer, AstraZeneca та СoronaVac очікуємо цього місяця 2 млн доз Moderna», - сказав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що МОЗ очікує надходження протягом липня до України 2 млн доз COVID-вакцини Moderna.

Читайте також: Moderna планує створити мРНК-вакцини проти грипу, ВІЛ та Zika

За словами генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Романа Родини, до кінця липня Україна отримає 8 млн доз вакцин від коронавірусу. Це, за його даними, будуть три різні вакцини - CoronaVac, Pfizer і Moderna.

Вакцинація проти COVID-19 в країні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів.

Спершу почали вакцинувати медиків, людей віком від 60 років, маломобільних громадян, соціальних працівників та освітян, військовослужбовців та співробітників структур державної безпеки, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, працівників критичної інфраструктури, засуджених та ув’язнених, персонал слідчих ізоляторів та місць позбавлення волі.

Читайте також: Moderna планує створити мРНК-вакцини проти грипу, ВІЛ та Zika

Щеплення є добровільними й безоплатними.

Усі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні, схвалені ВООЗ для екстреного застосування. В Україні наразі щеплять такими препаратами: AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield); Сoronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-