Ексдепутата Жеваго оголосили у міжнародний розшук

Ексдепутата Жеваго оголосили у міжнародний розшук

Укрінформ
За запитом Державного бюро розслідувань Інтерпол оголосив у міжнародний розшук ексвласника АТ «Банк «Фінанси та Кредит» та колишнього народного депутата Верховної Ради України III–VIII скликань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

27 вересня 2019 року екснардепу повідомили про підозру. Він, як колишній власник АТ «Банк «Фінанси та Кредит», організував розтрату 113 млн доларів США цієї фінансової установи.

"Підконтрольна йому офшорна компанія відкрила кредитні лінії в іноземних банках, а його банк став поручителем. Після того, як офшорна компанія не виконала договірні зобов’язання, іноземні банки стягнули заставне майно поручителя, зокрема списали 113 млн доларів США з кореспондентських рахунків українського банку", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нацбанк відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго

Після цього вказаний банк був визнаний неплатоспроможним.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва ухвалив рішення щодо стягнення з колишнього власника банку "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго 1,539 млрд грн на користь Національного банку в рахунок погашення заборгованості банку за наданими раніше кредитами рефінансування.

У серпні 2019 року ДБР повідомило двом топменеджерам збанкрутілого банку "Фінанси та кредит" про підозру в розтраті 2,5 млрд грн фінустанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-