Нацбанк відсудив у Жеваго 1,5 мільярда

Нацбанк відсудив у Жеваго 1,5 мільярда

Укрінформ
Суд прийняв рішення стягнути з ексвласника банку "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго 1,5 млрд грн на користь Національного банку.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Шевченківський районний суд м. Києва 1 жовтня ухвалив рішення щодо стягнення з колишнього власника банку "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго 1,539 млрд грн на користь Національного банку в рахунок погашення заборгованості банку за наданими раніше кредитами рефінансування", - йдеться у повідомленні.

Водночас суд відмовив Жеваго у зустрічному позові про визнання недійсним договору поруки, який було укладено з Національним банком.

Читайте також: Розтрата у банку "Фінанси та кредит": Жеваго заперечує обвинувачення ДБР

Як повідомлялось, у 2015 році Костянтин Жеваго, який на той момент був власником банку "Фінанси та Кредит", уклав з Національним банком договір поруки про погашення кредитів рефінансування за низкою кредитних договорів, взявши на себе особисті зобов’язання за погашення заборгованості фінансової установи перед Національним банком. У грудні 2015 року Національний банк звернувся до суду з метою стягнення заборгованості.

Після того, як рішення Шевченківського районного суду набуде законної сили, НБУ вживатиме всіх можливих правових заходів для стягнення коштів на виконання рішення в рахунок погашення заборгованості банку. На сьогодні загальний обсяг заборгованості банку "Фінанси та Кредит" перед НБУ за усіма кредитами рефінансування становить 6,75 млрд грн.

Національний банк України 17 вересня 2015 року прийняв рішення про віднесення банку "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних. На момент ухвалення цього рішення акціонером банку був Костянтин Жеваго, який опосередковано володів часткою у 97,67% акцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-