Мітингувальники відступили - навколо Ради знову встановили огорожу

Мітингувальники відступили - навколо Ради знову встановили огорожу

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці відновили огорожу навколо Верховної Ради та колоною відгородили територію поблизу парламенту від мітингувальників, які намагалися штурмувати Раду з вимогою перерахувати пенсії військовим і пенсіонерам МВС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, представникам правоохоронних органів вдалося врегулювати сутички, які виникли внаслідок штурму мітингувальниками будівлі парламенту. Учасники мітингу відійшли від Верховної Ради, не влаштовуючи провокацій.

Наразі ситуація спокійна. Водночас рух на вулиці Грушевського ще заблоковано. Мітингувальники стоять на пішохідному переході між вулицями Липською та Шовковичною.

Як повідомлялося, вранці 14 липня біля будівлі парламенту розпочалася всеукраїнська масова акція протесту ветеранів - пенсіонерів усіх силових структур, які вимагають невідкладного перерахунку пенсій. Мітингувальники прорвали огорожу біля парламенту та намагалися штурмувати другий під’їзд ВР.

10 липня Президент України Володимир Зеленський доручив уряду вжити заходів для відновлення справедливості у виплаті пенсій військовим пенсіонерам. Міністерство соціальної політики розробило рішення про підвищення виплат військовослужбовцям, що перебувають на пенсії. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалить на засіданні у середу. Так, рішення покликане зменшити наявні диспропорції. Зокрема, передбачається, що з 1 липня 2021 року буде встановлена доплата в розмірі 2000 гривень для майже 400 тис. військових пенсіонерів, яким були призначені пенсії до 1 березня 2018 року. Мінімальна пенсійна виплата військовим буде встановлена на рівні 3854 гривень. Також будуть підвищені й виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Понад 40 тис. осіб отримають підвищення майже у 700 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-