Під Радою мітингували за легалізацію медичного канабісу

Під Радою мітингували за легалізацію медичного канабісу

Фото
Укрінформ
У Києві біля будівлі Верховної Ради відбулася акція "Зупиніть наш біль: зараз у нас є лише “Потерпін” на підтримку законопроєкту про легалізацію медичного канабісу.

Як передає кореспондент Укрінформу, участь в акції взяли кілька десятків людей. Серед них – хворі, яким необхідно вживати медичний канабіс для полегшення болю, народні депутати та небайдужі перехожі.

Вони тримали у руках плакати із написами: "Медканабіс – ліки", "Голосуйте 5596", "Мені треба медканабіс, а не "потерпін", "Скільки ще терпіти" та наголошували на необхідності ухвалення народними депутатами відповідного законопроєкту №5596.

Читайте також: МОЗ закликає Раду ухвалити законопроєкт щодо медичного канабісу

Як повідомляв Укрінформ, парламентарії з різних фракцій і груп 2 червня зареєстрували у парламенті законопроєкт №5596 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності". Мета проєкту закону - легалізація медичного канабісу. За словами голови Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, одного з авторів законопроєкту Михайла Радуцького, у разі легалізації в Україні медичного канабісу ціна ліків на його основі може становити 10-12 доларів, що мінімум у десять разів менше, ніж його ціна на "чорному ринку". Такі ліки будуть виписувати тільки за електронним рецептом з підписом лікаря. Голова медичного комітету також підкреслив, що у законопроєкті чітко прописані вимоги контролю. Так, кожен кущ медичного канабісу контролюватиметься системою відеоспостереження.

Президент Володимир Зеленський ініціював позачергове засідання парламенту на 13 липня. У порядку денному 5 законопроєктів, серед яких, зокрема, проєкт закону №5596.

Раніше перший заступник голови фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Олександр Корнієнко спрогнозував, що близько 200 народних депутатів від “СН” підтримають законопроєкт про легалізацію медичного канабісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-