У МЗС розповіли про стан українців, які впали в озеро у Польщі на гелікоптері

У МЗС розповіли про стан українців, які впали в озеро у Польщі на гелікоптері

Укрінформ
Стан трьох українців, які напередодні отримали травми внаслідок падіння цивільного гвинтокрила в озеро Талти у Польщі, стабільний, загрози їхньому життю немає.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Унаслідок падіння цивільного гвинтокрила в озеро Талти у Вармінсько-Мазурському воєводстві троє громадян України отримали травми: пілот та двоє пасажирів. Постраждалі українці госпіталізовані, їхній стан стабільний, загрози життю немає", - зазначив речник.

Ніколенко поінформував, що консульство України в Гданську надає громадянам необхідну консульську допомогу, взаємодіє із правоохоронними органами та Державною комісією Польщі з розслідування авіаційних аварій задля з’ясування причин падіння, підтримує контакт із лікарнею.

Читайте також: У Польщі автобус зіткнувся з військовим автомобілем: постраждали п’ятеро дітей

Як повідомляв Укрінформ, зранку 6 липня в озеро Талти у Вармінсько-Мазурському воєводстві на північному сході Польщі впав приватний гелікоптер, на борту якого було троє українців, котрі проживають в РП.

За інформацією свідків, у гелікоптера незадовго після старту виникли проблеми з двигуном, відтак пілот змушений був повільно знизитися і приземлитися на воду. Гелікоптер повністю затонув, а трьох пасажирів врятували місцеві жителі на моторному човні.

На місце події прибули рятувальники, які надали допомогу постраждалим. Найбільше постраждала жінка, яку з травмами хребта перевезено до лікарні в місті Гіжицько. Її 17-річну доньку було доправлено гелікоптером швидкої допомоги до лікарні в місті Ольштин. Пілота гелікоптера також доправлено в лікарню в Гіжицько.

Гелікоптер належав приватній особі, яка в одному з портів у населеному пункті Міколайкі мала свій моторний човен.

Місцева поліція під контролем прокуратури розпочала слідство. Як стало відомо, пілот був тверезий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-