МКІП презентувало план впровадження стратегії безбар’єрності

МКІП презентувало план впровадження стратегії безбар’єрності

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики презентувало план заходів для реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП за результатами першого засідання Ради безбар'єрності під головуванням Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та першої леді Олени Зеленської.

У межах засідання кожне міністерство презентувало свої ініціативи до Плану заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на 2021-2022 роки.

Зокрема, заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв повідомив, що серед цілей МКІП на наступні два роки є субтитрування або переклад на жестову мову, що буде забезпечено всіма телерадіоорганізаціями (незалежно від форми власності та підпорядкування), в офіційних повідомленнях, кіно-, відеофільмах, передачах та програмах, альтернативний формат супроводу буде застосовано в закладах культури. Також МКІП планує унормувати порядок та механізми стимулювання аудіодескрипції, титрування та переклад українською жестовою мовою в медіапродукції, кінематографічних творах тощо.

У міністерстві зазначають, що нині вже 100% мистецьких шкіл, 45% бібліотек, 30% клубних закладів забезпечено доступом до інтернету; 800 комплектів комп’ютерної техніки передано до бібліотек; 20 тисяч книжок про популяризацію ідей безбар’єрності видано та доставлено до шкільних бібліотек; 500 працівників державних та комунальних закладів культури пройшли навчання щодо політики безбар’єрності та недискримінації.

Читайте також: Безбар'єрність стає новою суспільною нормою – Олена Зеленська

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на першому засіданні Ради безбар’єрності в Україні наголосив, що безбар’єрний доступ має бути однаково забезпечений для жителів міст і невеликих сіл по всій країні.

Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору була розроблена за ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання указу Президента від 3 грудня 2020 року «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні».

Фото: mkip.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-