В Україні почався четвертий етап COVID-вакцинації – МОЗ

В Україні почався четвертий етап COVID-вакцинації – МОЗ

Укрінформ
В Україні розпочався 4 етап вакцинації проти коронавірусу, на якому щеплення отримують, зокрема, люди віком 18-59 років, які мають супутні захворювання.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я, передає Укрінформ.

«В Україні стартував 4-й етап вакцинації від COVID-19, на якому щеплять людей старше 60 років, а також людей віком 18-59, які мають супутні захворювання, ув’язнених та персонал закладів позбавлення волі та слідчих ізоляторів», - йдеться у повідомленні.

Водночас продовжується щеплення пріоритетних груп з попередніх етапів (медики та інші працівники закладів охорони здоров’я, мешканці та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, маломобільні громадяни, соціальні працівники та священнослужителі, освітяни, військовослужбовці та співробітники інших структур державної безпеки, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, працівники паливно-енергетичного комплексу та інших структур, від яких залежить функціонування держави). Також на підконтрольній українському уряду території щеплюють громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Цього тижня столичний центр вакцинації працюватиме чотири дні

Крім того, вже розпочалася вакцинація організованих колективів, які мають у своєму штаті понад 50 осіб, охочих щепитися.

Також МОЗ повідомляє, що понад 90 центрів вакцинації в 17 регіонах України щеплюють усіх охочих, хто записався до листа очікування.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення Міністерству розвитку громад і територій посприяти відкриттю центрів масової вакцинації проти коронавірусу в регіонах.

В Україні за минулу добу, 22 червня, вакциновані 53 786 осіб. Із них 31 260 людей завершили вакцинацію.

Загалом від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 1 755 139 людей, з них повністю імунізовані та отримали дві дози – 394 107 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-