Люди, які перехворіли на COVID-19, мають отримати дві дози вакцини – МОЗ

Люди, які перехворіли на COVID-19, мають отримати дві дози вакцини – МОЗ

Укрінформ
Особи, які перехворіли на COVID-19, згідно з рекомендаціями Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики також мають пройти повний цикл вакцинації. 

Про це Укрінформу повідомив речник Міністерства охорони здоров’я Роман Борщ.

“Якщо людина перехворіла і мала COVID-19 в анамнезі, це не означає, що вона може отримати тільки одну дозу вакцини. Якщо вакцина потребує дводозного введення, необхідно робити дві дози. Якщо людина перехворіла на коронавірус, це не є протипоказом вакцинуватися. Рішення Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) каже, що можна відтермінувати вакцинацію на півроку в умовах дефіциту вакцини тим особам, які перехворіли на COVID-19. Проте ви можете щепитися від коронавірусу вже за 28 днів після появи перших симптомів чи лабораторного підтвердження діагнозу COVID-19”, - сказав речник.

Читайте також: В Україні почали вакцинувати Pfizer колективи. Як зробити заявку

У МОЗ нагадали, що нині розпочинається вакцинація організованих колективів, які мають у своєму штаті понад 50 осіб, охочих щепитися. Вакцинувати будуть препаратом Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Друга доза цієї вакцини передбачена через 21 день після введення першої. Тому працівникам варто спланувати свої відпустки з урахуванням інтервалу між введенням першої та другої доз вакцини.

Читайте також: В МОЗ дали рекомендації для тих, хто пропустив другу дозу COVID-вакцини

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 червня 2021 року вже зареєстровано 1 447 заявок на вакцинацію колективів, загалом на 216 893 особи. Раніше Міністерство охорони здоров'я повідомило, що інтервал між двома дозами вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech становить 21-28 днів, CoronaVac/Sinovac Biotech - 28 днів, Oxford/AstraZeneca - 12 тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-