Стерненка і Демчука залишили під домашнім арештом

Стерненка і Демчука залишили під домашнім арештом

Укрінформ
Одеський апеляційний суд відмовив активістам Сергію Стерненку та Руслану Демчуку у зміні запобіжного заходу і залишив їх під цілодобовим домашнім арештом.

Про це Стерненко повідомив у своєму Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

Також, за його словами, суд відмовив йому у можливості відбувати арешт у Києві.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Одесі розглядали апеляційну скаргу на вирок Стерненку та Демчуку.

Читайте також: Три замахи на Стерненка об'єднали в одну справу й передали для розслідування у СБУ

Одеський апеляційний суд вирішив продовжити 20-21 травня розгляд апеляційних скарг Стерненка та Демчука на вироки Приморського райсуду міста. Таке рішення ухвалила колегія апеляційного суду під головуванням Альбіни Кордегроб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Суд вирішив допитати експерта, який досліджував пістолет травматичної дії, що фігурує у матеріалах кримінального провадження, та інших осіб.

Як повідомив Стерненко у Фейсбуці, у п'ятницю, 21 травня, можуть відбутися дебати учасників процесу і винесено рішення за апеляційними скаргами.

"Очікується допит експерта, який стартовий пістолет назвав одночасно і шумовим, і вогнепальним. Також у п‘ятницю може відбутись стадія дебатів, і одразу після неї суд піде в нарадчу кімнату для ухвалення остаточного рішення щодо вироку", - зазначив Стерненко.

За його словами, "суд увімкнув турборежим. Ще минулого разу відкладали засідання аж на три тижні, а сьогодні наголошували, що слухання справи треба завершити швидко".

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Приморський райсуд визнав Стерненка та Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Суд призначив Стерненку і Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку їм обрали запобіжний захід - тримання під вартою. 9 квітня Одеський апеляційний суд відпустив їх з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

26 березня адвокати засуджених активістів подали апеляційні скарги на вироки.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-