Справа на 220 мільйонів: НАБУ призупинило розслідування щодо Януковича

Справа на 220 мільйонів: НАБУ призупинило розслідування щодо Януковича

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України призупинило досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо експрезидента Віктора Януковича за підозрою у розтраті та привласненні коштів державного бюджету в особливо великих розмірах.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на інформаційний запит Укрінформу.

«Детективи Національного бюро здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього Президента України Януковича В.Ф. за підозрою його у пособництві розтрати державних коштів на користь ТОВ «ЕСУ». У зв'язку із необхідністю виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва, 11 березня 2021 року детектив Національного бюро за погодженням із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ухвалив рішення про призупинення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні», - поінформували в НАБУ.

Читайте також: Участь Януковича у розгляді справи про держзраду необов’язкова — суд

За даними ЗМІ, 17 лютого детектив НАБУ уже виносив рішення про призупинення розслідування цього кримінального провадження у зв'язку з виконанням міжнародної правової допомоги, а саме – направленням запиту до Республіки Кіпр.

Метою цього запиту є встановлення власників компанії «ЕСУ», якими, за версією слідства, є Янукович, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров або наближені до них особи. Проте цю постанову скасував ВАКС. Пізніше НАБУ знову призупинило слідство стосовно Азарова.

Читайте також: Зеленський увів санкції проти Януковича, Азарова, Табачника та інших ексчиновників

За версією слідства, у період з жовтня 2010 року по липень 2013 року Янукович вступив у злочинну змову, зокрема з Азаровим та іншими особами.

Останні, як повідомляли ЗМІ, діючи за попередньою змовою з членом наглядової ради «Укртелекому», директором «ЕСУ», службовими особами Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, зловживаючи своїм службовим становищем, в інтересах «ЕСУ» організували фінансування коштом держбюджету. Зокрема, йшлося про виконання робіт з побудови виділеної телекомунікаційної мережі спецпризначення, внаслідок чого заволоділи майном - державними грошовими коштами на загальну суму 220 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-