МОЗ планує затвердити нові нормативи для акушерсько-гінекологічної служби: що хочуть змінити

МОЗ планує затвердити нові нормативи для акушерсько-гінекологічної служби: що хочуть змінити

Укрінформ
Міністерствро охорони здоров'я планує затвердити нові нормативи організації акушерсько-гінекологічної служби.

Про це на брифінгу повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як, передає кореспондент Укрінформу.

«На сайті Міністерства охорони здоров'я на громадському обговоренні знаходиться наказ про затвердження нормативів організації акушерсько-гінекологічної служби в Україні», - сказала Садов'як.

Вона наголосила, що діючий наказ про організацію відповідної служби втрачає чинність з 1 вересня цього року. У новому наказі МОЗ планує, зокрема, врахувати нормативи організації акушерсько-гінекологічної допомоги дітям і підліткам, організацію послуг з питань організації сім'ї, питання організації школи відповідального батьківства, усунення неповажного ставлення до жінок при пологах.

Читайте також: Руслан Федько, лікар акушер-гінеколог

Також нові нормативи включатимуть організацію акушерсько-гінекологічної допомоги в амбулаторних і стаціонарних умовах, неонатальної допомоги тощо.

Крім того, Садов'як повідомила, що мультидисциплінарна група з розробки протоколів лікування та клінічних настанов з акушерства та гінекології працює над 12 темами, в тому числі над веденням патологічної вагітності та проведенням кесаревого розтину.

Як повідомлялося, з 1 квітня в межах нової Програми медичних гарантій почав діяти пакет «Ведення вагітності в амбулаторних умовах». До цього пакету медпослуг входить: організація і проведення диспансерного нагляду (взяття на облік, розробка індивідуального плану ведення вагітності відповідно групи ризику).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-