Експосадовцю Нацполіції оголосили підозру в отриманні хабаря в мільйон гривень

Експосадовцю Нацполіції оголосили підозру в отриманні хабаря в мільйон гривень

Відео
Укрінформ
Правоохоронці повідомили колишньому начальнику департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції про підозру в одержанні 980 тис. грн хабаря.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба НАБУ.

“15 квітня 2021 року детективи Національного бюро спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції за процесуального керівництва САП повідомили колишньому начальнику департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції України про підозру в одержанні 980 тис. грн неправомірної вигоди та подальшій її легалізації”, - йдеться у повідомленні.

Також про підозру у хабарництві повідомили приватному підприємцю.

Читайте також: У Києві СБУ викрила на хабарництві начальника відділу кримінальної поліції

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як встановило слідство, колишній очільник департаменту НПУ, володіючи інформацією про реальні потреби підрозділів у закупівлі вибухозахисного обладнання, організував разом зі знайомим йому приватним підприємцем восени 2016 року закупівлю такого обладнання та спеціальних костюмів для потреб підрозділу НПУ в Луганській області.

Штучно створивши видимість відсутності конкуренції, закупівлю провели за переговорною процедурою. В результаті НПУ сплатила за обладнання 3 млн грн, із яких приватний підприємець перерахував 980 тис. грн нібито за юридичні послуги (які насправді не надавалися) компанії, кінцевим бенефіціаром якої, як з’ясувало слідство, був на той момент чинний посадовець Нацполіції, поінформували в НАБУ.

Читайте також: Завкафедри вишу на Херсонщині вимагав у поліцейського хабар за диплом

Зазначений епізод – один із можливих злочинів із закупівель, здійснених департаментом НПУ, які досліджують детективи НАБУ, додали у відомстві.

Розслідування наведених фактів НАБУ та САП здійснюють з грудня 2018, після визначення підслідності у провадженні за детективами Національного антикорупційного бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-