Сьогодні відзначають День довкілля

Сьогодні відзначають День довкілля

Укрінформ
Сьогодні в Україні відзначають День довкілля, громадські організації проводять екологічні заходи - очищення водних джерел, заповідних об'єктів, озеленення територій, просвітницькі акції тощо.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Цей день, чергове нагадування усім нам, що треба відповідальніше ставитись до природи і починати активні дії, аби зменшити навантаження на довкілля. Вражаючі факти: в океан щороку потряпляють тонни сміття, від якого гинуть тисячі тварин; багато смертей у світі пов’язані саме із забрудненням повітря; тисячі людей мають захворювання від забруднення води. Головну загрозу для природи створюємо МИ - люди. В наших силах зробити довкілля кращим", - йдеться у повідомленні Міністерства захисту довкілля та природних ресурів з нагоди Дня довкілля.

У міністерстві закликали сьогодні вийти з сім’ями на прибирання, навести лад у лісах, місцях відпочинку, біля берегів річок, а також провести час за спілкуванням один із одним без гаджетів та телевізорів.

Читайте также: Захист довкілля: в Україні планують запустити «електронного інспектора»

День довкілля відзначають в Україні в третю суботу квітня щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево–Життя» та іншими громадськими ініціативами.

День довкілля також відзначають у світі. Цього ж дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-