Сьогодні - День пожежної охорони

Сьогодні - День пожежної охорони

Укрінформ
В Україні 17 квітня відзначають професійне свято - День пожежної охорони.

Його встановлено Указом Президента від 11 жовтня 2013 року "враховуючи вагомий внесок працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров'я людей, майна від пожеж, на підтримку ініціативи громадських об'єднань та Державної служби України з надзвичайних ситуацій", повідомляє Укрінформ.

Пожежники – передовий загін ДСНС. Українські пожежники першими гасили реактор на Чорнобильській АЕС, вони постійно задіяні в ліквідаціях наслідків інших серйозних надзвичайних ситуацій - як природного, так і техногенного характеру.

Читайте також: На Прикарпатті обмежили в’їзд авто до лісових масивів та лісопарків

За статистичними даними, в Україні у 2020 році вогнеборці ліквідували понад 100 тис. пожеж, не допустили знищення вогнем понад 28 тис. будівель, знищили понад 73 тис. вибухонебезпечних предметів і врятували понад 1,5 тисячі життів.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін привітав вогнеборців із Днем пожежної охорони, який відзначається 17 квітня.

«Професія вогнеборця – це уособлення відданості своїй справі, що завжди знаходилася на межі ризику. Її обирають лише люди, які готові прийти на допомогу у будь-якій час доби та ціною власного життя і здоров’я захистити тих, у чий дім прийшла вогняна біда», - зазначив Чечоткін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-