Справи Майдану: арештували ще одного підозрюваного у викраденні Луценка та Вербицького

Справи Майдану: арештували ще одного підозрюваного у викраденні Луценка та Вербицького

Укрінформ
Суд взяв під варту ще одного підозрюваного у справі про викрадення і катування активістів Майдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора встановлена ще одна особа, яка брала участь у викраденні, незаконному позбавленні волі та катуванні Луценка і Вербицького. Цій особі повідомили про підозру у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, викраденні та незаконному позбавленні волі двох осіб, що спричинило тяжкі наслідки – смерть людини, а також незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів (ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 146 та ст. 340 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, цей громадянин, діючи у складі групи, до якої також входили члени злочинної організації, 21 січня 2014 року викрав з Олександрівської клінічної лікарні у Києві учасників акцій протесту Луценка та Вербицького, а в подальшому, після вивезення їх до лісу, взяв участь у їхньому незаконному позбавленні волі та катуванні.

Слідчий суддя Печерського районного суду Києва до підозрюваного застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його взяли під варту у залі суду.

Читайте також: Справи Майдану: учаснику вбивства журналіста Сергієнка повідомили нову підозру

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань, за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Тривають заходи щодо встановлення всіх обставин злочинів та осіб, що їх вчинили.

Як нагадали в ОГП, за вчинення цих злочинів до кримінальної відповідальності вже притягнуті 15 осіб. Стосовно шести з них справи розглядають суди, у тому числі щодо двох заочно, 9 осіб оголошені в розшук.

Читайте також: Венедіктова обіцяє цьогоріч вирок у справі про розстріли на Інститутській

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня 2014 року група осіб викрала з Олександрівської клінічної лікарні Луценка та Вербицького. Їх катували. Вербицького - вбили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-