Священників включили до другого етапу COVID-вакцинації

Священників включили до другого етапу COVID-вакцинації

Укрінформ
Оперативний штаб МОЗ з вакцинокерованих інфекцій дозволив проводити щеплення проти коронавірусу священникам на 2-му етапі вакцинальної кампанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

"Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій "прирівняв" священнослужителів до соціальних працівників. Тепер духівники можуть отримати щеплення проти COVID-19 на 2-му етапі вакцинації, відповідно до дорожньої карти", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer у травні — Степанов

У Центрі громадського здоров'я зазначають, що священнослужителі тісно контактують із людьми, які належать до груп ризику, тож щеплення їх на 2-му етапі є необхідним кроком.

Щоб записатися на щеплення, священнослужителям потрібно звернутися до свого керівництва та повідомити про бажання вакцинуватися. Ті передадуть списки координаторам із вакцинації в регіоні. Після узгодження з координаторами керівники повідомлять охочих про час та місце щеплення, розповіли у ЦГЗ.

Читайте також: Щеплення вакциною CoronaVac розпочнуть після 10 квітня - МОЗ

Як повідомлялося, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбувається в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку і військових на фронті.

Другий етап вакцинації розпочався в Україні 22 березня. Передбачено щеплення сімейних лікарів, працівників соціальної сфери, сфери громадського здоров'я та людей віком понад 80 років.

Читайте також: Вакцинація не є порушенням релігійних норм — архієпископ Зоря

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Крім того, в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Вона спершу має пройти лабораторний контроль Міністерства охорони здоров’я. Вона також перебуває на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. В Україні вакцину зареєстрували 9 березня 2021 року.

В Україні 8 квітня першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 18 566 осіб, від початку кампанії щеплено 353 147 осіб, з яких завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 5 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-