МАУ виступає за першочергову вакцинацію авіаперсоналу від COVID-19

МАУ виступає за першочергову вакцинацію авіаперсоналу від COVID-19

Укрінформ
Українська авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» наполягає на необхідності внесення Кабінетом Міністрів та Міністерством охорони здоров’я України пілотів та бортпровідників у перелік ключових професій, яким передбачена першочергова вакцинація.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МАУ.

Зазначається, що нещодавно керівники п’яти міжнародних організацій, а саме Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), Міжнародної організації праці (МОП), Міжнародної морської організації (ІМО), Міжнародної організації з міграції (МОМ) та Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), підписали заяву, в якій закликають уряди визначити пріоритетними членів екіпажу авіакомпаній у своїх національних програмах вакцинації проти COVID-19, разом з іншими основними професіями. Проте, до цього часу план імунізації населення України від COVID-19, розроблений Міністерством охорони здоров’я, так і не передбачає першочергової вакцинації авіаційного персоналу.

«Вакцинація пілотів та бортпровідників у період боротьби з пандемією COVID-19 є стратегічно необхідною. Цей крок важливий і для збереження кадрового потенціалу авіації, і з точки зору посилення захисту від поширення вірусу, який більше року тримає авіаринок на колінах. З огляду на це, ми в МАУ готові виступати не інакше, як амбасадорами вакцинації в Україні», - наголосив президент авіакомпанії Євгеній Дихне.

В компанії зауважують, що Україна взяла на себе зобов’язання в рамках конвенцій Міжнародної асоціації повітряного транспорту (ІАТА) дотримуватися її нормативів та рекомендацій, а ІАТА розділяє заклик до вакцинації льотного персоналу цивільної авіації у пріоритетному порядку.

Читайте також: Виконали перший у світі авіарейс лише для вакцинованих пасажирів

Як повідомляв Укрінформ, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Згідно з дорожньою картою МОЗ, яка була затверджена у грудні 2020 року, вакцинація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників лікарень, де надають допомогу хворим на COVID-19, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку і військових у зоні ООС. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-