Документи до закладів профтехосвіти можна буде подати дистанційно

Документи до закладів профтехосвіти можна буде подати дистанційно

Укрінформ
Міністерство освіти та науки надасть можливість вступникам в заклади професійної освіти подавати документи на вступ дистанційно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти та науки.

"Зараз готуємо зміни до Типових правил прийому – це дозволить вступникам подавати документи дистанційно", – зазначив заступник міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Він наголосив, що абітурієнти та їхні батьки вже цікавляться змінами умов вступу до закладів освіти через запровадження карантинних заходів, роботою приймальних комісій, питають, як обрати заклад і професію.

Читайте також: У Києві та на Чернігівщині перенесли пробне ЗНО

Прийом заяв від абітурієнтів заклади професійної освіти розпочнуть в червні.

Відповіді на всі запитання щодо вступу до закладів профосвіти доступні у розділі "Вступ 2021: Профосвіта" на сайти Міністерства освіти та науки.

Так, у розділі зібрані відповіді на питання щодо того, які документи потрібно подати для вступу; де можна отримати консультацію щодо вибору закладу і професії; хто може отримати пільги при вступі і претендувати на соціальну стипендію; де учні проходять практику під час навчання і чи можна самостійно обрати таке місце.

Також надається інформація про можливості безоплатного навчання, отримання стипендії, проживання у гуртожитку.

Читайте також: В Україні створять державний університет науки і технологій

Окрім цього на сайті МОН також опубліковано графіки Днів відкритих дверей та інших профорієнтаційних заходів у закладах профосвіти.

За даними МОН обсяги держзамовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів уряд має затвердити у червні-липні. Водночас до початку червня місцева влада затверджує обсяги регіонального замовлення для закладів профтехосвіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-