СБУ з початку року викрила 65 організаторів «референдуму» 2014 року

СБУ з початку року викрила 65 організаторів «референдуму» 2014 року

Укрінформ
З початку року 30 організаторів фейкового «референдуму» на Луганщині і Донеччині засуджені за посягання на територіальну цілісність України, 65 повідомлено про підозру за матеріалами СБУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях. 

«Слідчі органів безпеки встановили, що у квітні 2014 року фігуранти добровільно сприяли проведенню протиправного голосування про створення так званої «Л/ДНР». Всупереч законодавству України на позачергових сесіях місцевих рад було прийнято рішення щодо проведення фейкового волевиявлення та виділення приміщень для голосування. Керівники та члени «виборчих комісій» забезпечували організацію псевдореферендуму та підрахунок «результатів», - ідеться в повідомленні.

Серед підозрюваних – депутати Миронівської селищної ради, мешканці Лиманського району Донеччини, «суддя Жовтневого районного суду Луганська ЛНР», депутат "Народної Ради ЛНР 3 скликання», депутат Станичо-Луганської районної ради VI скликання, «заступник голови адміністрації м. Антрацит та Антрацитівського району».

Читайте також: Двоє організаторів «референдуму» на Донеччині отримали підозру

Наразі суд визнав 30 фігурантів винними у вчинені кримінального правопорушення за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-