Справи Стерненка і Демчука надійшли до Одеського апеляційного суду

Справи Стерненка і Демчука надійшли до Одеського апеляційного суду

Укрінформ
До Одеського апеляційного суду надійшли кримінальні справи засуджених активістів Сергія Стерненка та Руслана Демчука.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.

«29 березня 2021 року до Одеського апеляційного суду надійшла кримінальна справа за обвинуваченням Сергія Стерненка та Руслана Демчука з апеляційними скаргами обвинуваченого Сергія Стерненка, його захисника Андрія Писаренка, та з апеляційною скаргою заступника керівника Одеської обласної прокуратури на вирок Приморського районного суду міста Одеси від 23 лютого 2021 року стосовно Сергія Стерненка та Руслана Демчука», - йдеться в повідомленні.

Також адвокати Стерненка і Демчука подали клопотання про скасування запобіжних заходів обом засудженим. 

«Сьогодні наші адвокати подали клопотання про скасування запобіжних заходів обом засудженим», - йдеться в повідомленні юридичної компанії «Міллер» у Фейсбуці.

У юрфірмі нагадали, що 29 березня в Одеському апеляційному суді була призначена суддівська колегія.

Читайте також: Одеський суд відмовився звільнити Стерненка із СІЗО

«Тепер у головуючої є три дні для того, аби перевірити її (справу — ред.) на відповідність вимогам Кримінального процесуального кодексу (ст. 398 КПК). Після цього судді мають ухвалити рішення про відкриття апеляційного провадження», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до законодавства, клопотання розглядається впродовж десяти днів з моменту відкриття апеляційного провадження.

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня адвокати засуджених активістів Сергія Стерненка та Руслана Демчука подали апеляційні скарги на вироки клієнтів.

23 лютого Приморський райсуд під головуванням Віктора Попревича визнав Сергія Стерненка та Руслана Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Суд призначив Стерненку і Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку їм обрали запобіжний захід - тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-