Адвокати Стерненка та Демчука подали апеляційні скарги

Адвокати Стерненка та Демчука подали апеляційні скарги

Укрінформ
Адвокати засуджених активістів Сергія Стерненка та Руслана Демчука подали апеляційні скарги на вироки клієнтів.

Про це представники юридичної компанії "Міллер" написали у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Адвокати Міллер, юридична компанія, подали апеляційну скаргу на вирок Сергій Стерненко та Руслану Демчуку", – йдеться в повідомленні.

Захисники обвинувачених наголошують, що вирок суду є незаконним, необґрунтованим та, відповідно, підлягає скасуванню.

Адвокати аргументують подання апеляції тим, що висновки суду не підтверджуються доказами, які він брав до уваги. Також частина з доказів є недопустимими, тобто – отриманими з порушенням норм закону.

"Зокрема, протоколи слідчих експериментів з потерпілим Сергієм Щербичем та свідком Любов’ю Захарченко, протоколи пред’явлення потерпілому Щербичу осіб для впізнання за фотознімками, статистичні таблиці і трафіки з'єднань абонентських номерів", – додають адвокати.

Зазначається, що висновки суду щодо обставин скоєння злочинів містять істотні суперечності. Окрім цього, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до обвинувачених застосовано із грубим порушенням норм кримінального процесуального кодексу.

Адвокати вимагають скасувати запобіжний захід щодо Сергія Стерненка та Руслана Демчука та звільнення їх з-під варти у залі суду. Окрім цього, скасувати вирок судді Попаревича, а провадження проти Стерненка та Демчука закрити, у зв’язку із невстановленням достатніх доказів для доведення їх винуватості.

Читайте також: Одеський суд відмовився звільнити Стерненка із СІЗО

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Приморський райсуд під головуванням Віктора Попревича визнав Сергія Стерненка та Руслана Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Суд призначив Стерненку і Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи. Захист Стерненка заявив про намір якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-