COVID-вакцинація у приватних клініках розпочнеться вже цьогоріч – Мендель

COVID-вакцинація у приватних клініках розпочнеться вже цьогоріч – Мендель

Укрінформ
В Україні вакцинація громадян проти COVID-19 у приватних клініках має розпочатися вже цього року.

Про це розповіла прессекретар Президента Юлія Мендель в ефірі програми "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом", повідомляє Укрінформ.

"У цьому році також почнеться вакцинація в приватних клініках. Поряд з безкоштовним щепленням отримувати дозу вакцини зможуть ті, чия черга ще не підійшла. Вакцини вистачить усім", - сказала вона.

У той же час речниця глави держави нагадала, що на даному етапі щеплення безкоштовно отримують сімейні лікарі та люди похилого віку — ті, кому понад 80 років, а також триває вакцинація лікарів, які працюють з інфікованими пацієнтами.

Читайте також: Євросоюз запровадить COVID-сертифікати з 15 червня – єврокомісар

Крім того, Мендель підкреслила, що позачергово можна вакцинуватися залишками доз препарату.

"Один флакон вакцини розрахований на 10 уколів. Після відкриття його треба використовувати протягом шести годин. Якщо на щеплення записалося менш ніж десять осіб з групи, у якій пріоритет на даному етапі вакцинації, то укол роблять тим, хто не входить в цю групу, але записався на щеплення. Це — одна з причин, чому вже треба реєструватися на вакцинацію", - пояснила вона.

Читайте також: Зеленський закликав політиків не дискредитувати вакцинацію через амбіції

Прессекретар Президента зазначила, що цього тижня особисто записалася в чергу на вакцинацію, та нагадала, що зробити це можна через портал "Дія", за безкоштовним номером телефону 0-800-60-20-19 або у свого сімейного лікаря.

Як повідомлялося, 23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Крім того, 25 березня до України доставили першу партію - 215 тис. доз - вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech.

Також в Україні зареєстрована вакцина американської компанії Pfizer.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-