Глава МОЗ анонсував нові контракти на вакцини

Глава МОЗ анонсував нові контракти на вакцини

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я найближчим часом укладе нові контракти на постачання вакцин проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“У нас на сьогодні законтрактовано вже 14 млн доз вакцини, плюс 8 млн по COVAX - це 22 млн доз. І я думаю, найближчими днями ми оголосимо про укладення відповідних контрактів. Ми говоримо про терміни поставки виключно в цьому році”, - розповів Степанов.

Як уточнив глава МОЗ, законтрактовано майже 2 млн доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovak, а також 2 млн - AstraZeneca та 10 млн - Novavax (її також виробляє Serum Institute of India). Стосовно останнього препарату міністр пояснив, що до кінця року планується ще додаткових 5 млн доз.

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак із першою партією вакцини китайської компанії Sinovac Biotech.

Читайте також: Ляшко розповів, кого вакцинуватимуть препаратом Sinovac

Раніше анонсувалося, що перша партія вакцин Sinovac Biotech надійде у березні. В першому транші очікувалися 700 тис. доз. Загалом компанія має поставити 1,9 млн доз препарату.

23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу CoviShield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-