СБУ накрила канал контрабанди: вилучили 1,3 тонни бурштину та 170 кіло «ювелірки»

СБУ накрила канал контрабанди: вилучили 1,3 тонни бурштину та 170 кіло «ювелірки»

Фото
Укрінформ
СБУ заблокувала діяльність міжнародного угруповання контрабандистів бурштину. У ході операції у зловмисників вилучили 170 кг ювелірних виробів та 1300 кг бурштину на понад 11 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

"Служба безпеки України заблокувала діяльність міжнародного угруповання контрабандистів бурштину. У ході багатоетапної операції у зловмисників вилучено декілька партій "сонячного каменю" на понад 11 млн грн", - ідеться у повідомленні.

Під час обшуків за місцями проживання та у виробничих приміщеннях учасників протиправної діяльності правоохоронці виявили майже 1300 кг бурштину різних фракцій, понад 170 кг готових виробів, технологічне обладнання для обробки каміння, комп’ютерну техніку та чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності.

Документувати протиправну діяльність групи правоохоронці почали у вересні минулого року. За цей час був встановлений контрабандний канал та його організатори.

Читайте також: Польські митники виявили близько 30 кілограмів контрабандного бурштину з України

"Встановлено, що незаконний бізнес організував громадянин однієї із країн Південного Кавказу. До нього він залучив, зокрема 7-х мешканців Рівненської області, які скуповували у місцевих старателів нелегально видобутий бурштин", - ідеться в повідомленні.

Для нелегального вивезення обробленої продукції за кордон підозрювані використовували маршрути через аеропорти «Бориспіль» і «Львів», а також сервіси міжнародної пошти за підробленими товарно-супровідними документами.

Із частини придбаної продукції зловмисники виготовляли ювелірні прикраси на замовлення іноземних клієнтів. Для обробки бурштину вони використовували виробничі потужності одного з приватних підприємств області.

Читайте також: На Чернігівщині накрили «чорних копачів», які завдали державі мільйонних збитків

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України накладений арешт на вилучене майно. Вирішується питання щодо повідомлення підозр учасникам угруповання.

Як повідомляв Укрінформ,у березні правоохоронці викрили схему незаконного видобутку коштовного каміння. У злочинній схемі були задіяні співробітники акціонерного товариства та приватні підприємці. Вони організували видобуток корисних копалин: топазу, берилу та кварцової сировини.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-