На Чернігівщині накрили «чорних копачів», які завдали державі мільйонних збитків

На Чернігівщині накрили «чорних копачів», які завдали державі мільйонних збитків

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України на Чернігівщині заблокувала незаконний видобуток торфу на суму понад 19 мільйонів гривень.

 Про це повідомив пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"Оперативники спецслужби встановили, що керівник одного з державних торфодобувних підприємств видав незаконні накази для видобування торфу. Для такої діяльності на родовищі був відсутній спеціальний дозвіл на розробку надр. До того ж сама земельна ділянка не перебувала на балансі підприємства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за висновками експертів, на підприємстві було незаконно видобуто понад 70 тис. тонн корисних копалин.

Наразі керівнику повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Польські митники виявили близько 30 кілограмів контрабандного бурштину з України

За інформацією сектору комунікації поліції Чернігівщини, 19 млн грн - це сума завданих державі збитків у період з березня 2017 року по серпень 2018-го. Незаконний, як констатується, видобуток торфу був спричинений втратою чинності попереднього дозволу Державної служби геології та надр України та не отримання нового.

Читайте також: На Закарпатті викрили «чорних копачів», які завдали державі мільйонних збитків

Як повідомлялося, торфовидобутком на Чернігівщині займається державне підприємство "Чернігівторф", у структурі якого - два торфозаводи - Смолинський та Ірванцівський. За рік вони заготовляють до 40 тис. т сировини, хоча, як вважає керівництво області, можуть видобувати до 100 тис. т і, відповідно, збільшити обсяги виробництва готової продукції. Смолинський торфозавод є найновішим торфобрикетним заводом в Україні. Його виробнича потужність становить 100-120 тонн якісного брикету на добу.

Читайте також: СБУ затримала лідерів міжрегіонального угруповання, яке тероризувало підприємців

ДП "Чернігівторф" підпорядковується державному концерну "Укрторф" Міністерства енергетики України. Його робота супроводжується постійними конфліктами. За понад десятиліття через підприємство пройшли 25 гендиректорів.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-