СБУ викрила контрабанду для військового флоту Росії

СБУ викрила контрабанду для військового флоту Росії

Фото
Укрінформ
Контррозвідка СБУ попередила незаконний експорт українських товарів військового призначення до РФ. Агрегати для військово-морського флоту країни-агресора хотіли вивезти під виглядом цивільної продукції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Кінцевим споживачем українських агрегатів були підприємства військово-промислового комплексу РФ, які виконували оборонні замовлення в інтересах військово-морського флоту країни-агресора. При цьому вказані товари поставлялися кінцевому замовнику як продукція виробництва російського підприємства у межах реалізації державної програми РФ з імпортозаміщення», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, товар було затримано на митному посту «Запоріжжя». Експортувати його хотіли на підставі документів, які містили недостовірні відомості щодо його походження та кінцевої сфери використання. Таким чином, недопущено порушення чинного законодавства у галузі державного експортного контролю під час експорту контрольованих товарів для військових потреб РФ.

Читайте також: На кримських радіостанціях запустили зашифроване привітання з Днем СБУ

На даний час у межах кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 333 (Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України, проводяться відповідні слідчі дії, повідомили в пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка Служби безпеки України викрила та не допустила у Миколаєві спробу прихованого вивезення з України газотурбінної продукції для потреб ВМФ РФ. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили у фігурантів підготовлене для нелегального експорту технологічне обладнання, а також документальні матеріали із доказами протиправної діяльності.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-