Шмигаль зустрівся з Папою Римським

Шмигаль зустрівся з Папою Римським

Фото, відео
Укрінформ
Голова уряду України Денис Шмигаль сьогодні зустрівся у Ватикані з Папою Римським Франциском.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

Перемовини між Папою Франциском та головою уряду України Денисом Шмигалем відбулися сьогодні вранці у Ватикані.

Під час переговорів було висловлено ​​надію, що будуть зроблені кроки, котрі сприятимуть мирному припиненню військової агресії на сході України.

"В ході щирих переговорів сторони зупинилися на добрих двосторонніх відносинах між Святим Престолом та Україною, звернувши особливу увагу на деякі актуальні питання двостороннього зацікавлення, як також на різні теми, що стосуються життя та діяльності Католицької Церкви в країні", - йдеться у заяві пресслужби Святого Престолу.

Як повідомляється на Урядовому порталі, під час аудієнції сторони обговорили співпрацю між Міністерством охорони здоров’я та дитячою педіатричною лікарнею «Немовля Ісус» («Ospedale Pediatrico Bambino Gesu»).

«Для нас вкрай важливо, аби діти з України також мали можливість лікуватись у найкращих і найсучасніших медичних закладах світу, яким без сумніву є клініка «Немовля Ісус». Хочу запевнити, що уряд докладає всіх зусиль, щоб усунути бюрократичні перепони та якнайшвидше налагодити співробітництво з лікарнею», — підкреслив Шмигаль.

Дитяча лікарня Ospedale Pediatrico Bambino Gesu, яка є власністю Святого Престолу, — один із найбільших і найсучасніших педіатричних науково-дослідницьких медичних закладів у Європі. Щорічно клініка забезпечує лікування понад 35 тисяч пацієнтів з усього світу та є визнаним лідером за кількістю операцій і трансплантацій будь-якого рівня складності.

Читайте також: Папа Франциск урізав зарплату кардиналам через пандемію

Глава уряду також подякував Його Святості за гуманітарну ініціативу «Папа для України» на суму 16 мільйонів євро, в межах якої понад 900 тисяч українців отримали гуманітарну допомогу.

Розмова очільника уряду України з Папою Франциском тривала приблизно пів години та завершилася представленням делегації та обміном подарунками.

Святіший Отець подарував прем’єр-міністру України бронзову композицію «Наповнімо руки іншими руками», що є посиланням на цінності братерства й солідарності, та спеціальні видання своїх енциклік та інших документів, зокрема, цьогорічне послання на Всесвітній день миру та Документ про загальнолюдське братерство.

Денис Шмигаль подарував Папі факсимільне видання «Віденського Октоїха» та репродукцію скульптури «Гірка пам’ять дитинства», встановленої в Національному музеї Голодомору-геноциду у Києві, разом з книгою Рафаеля Лемкіна «Радянський геноцид в Україні».

Також Прем’єр-міністр передав Папі Франциску запрошення Президента України Володимира Зеленського здійснити візит до України з нагоди відзначення 30-ї річниці Незалежності.

Згодом Шмигаль зустрівся з державним секретарем Ватикану - кардиналом П'єтро Пароліном у супроводі монсеньйора Пола Річарда Галлахера.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-