Посол України прокоментував відкриття консульств у курортних містах Єгипту

Посол України прокоментував відкриття консульств у курортних містах Єгипту

Ексклюзив
Укрінформ
Посольство України в Єгипті бачить нагальну потребу у відкритті українських консульств у курортних містах Хургаді та Шарм-ель-Шейху з огляду на рекордне зростання потоку туристів з нашої країни.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив посол України в Єгипті Євген Микитенко.

Він розповів, що у «доковідному» 2019 році в Єгипті відпочила рекордна кількість українських туристів - 1 млн. 490 тис. осіб, більше було лише відпочивальників з Німеччини. А у 2020 році, коли з 1 липня Єгипет знову відкрив свої курорти після запроваджених у березні обмежень, Україна посіла перше місце за кількістю туристів у цій країні – там відпочило 727 тис. 100 наших співвітчизників.

Читайте також: Україна хоче створити ефективний механізм взаємодії з АСЕАН – МЗС

«Щодо цього року, то щотижня, за нашими даними, в Єгипет прибуває приблизно 10 тис. українських туристів, і місцеві туроператори прогнозують подальше зростання потоку туристів з України. Тут є два головних курортних міста, де відпочивають наші туристи, - Хургада і Шарм-ель-Шейх. Ми вже кілька разів виходили з пропозицією до МЗС створити консульство України і в Хургаді, і в Шарм-ель-Шейху. Мені здається, що відкриття консульств України в цих двох курортних містах – це нагальна потреба», - сказав Микитенко.

Він додав, що на це потрібні «не дуже великі гроші», натомість наявність українського консула з огляду на постійне перебування в Єгипті такої кількості українців, яка становить практично населення невеликого містечка, дала б змогу забезпечити тісніші контакти з аеропортом, шпиталями, поліцією.

Читайте також: Із Херсона відновили рейси до Шарм-ель-Шейха

«Нам дуже важливо мати там свою людину, тому що, на жаль, інститут почесного консульства в Єгипті не дуже розвинутий… Я сподіваюсь, що протягом, можливо, цього року ми зможемо відкрити хоча б одне консульство України, починаючи з Хургади, тому що вона «покриває» багато курортів – це і Ель-Гуна, і Марса -Алам які користуються великою популярністю в Україні», - зазначив посол.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу 5 березня заявив, що Україна цього року відкриє три нових посольства – у Гані, Філіппінах та Чилі і три генеральних консульства - в індійському місті Мумбаї, у польському Вроцлаві та румунському Сігету- Мармацієй.

Фото: flagi.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-