Одному з організаторів акції на Банковій оголосили підозру

Одному з організаторів акції на Банковій оголосили підозру

Укрінформ
Працівники поліції оголосили підозру одному із організаторів акції біля Офісу Президента України, яка відбулася у суботу, 20 березня.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Нацполіції у Фейсбуці.

«Сьогодні, 23 березня, слідчі столичної поліції за погодження із процесуальними керівниками (прокурорами) оголосили про підозру одному із організаторів акції біля Офісу Президента України, що відбулася 20 березня. Раніше підозру оголошено уродженцю Вінниччини, який під час акції побив вікна у дверях адміністративної будівлі. Дії осіб, які порушували громадський порядок, кваліфіковані як хуліганство», - йдеться у повідомленні.

У поліції нагадали, що за фактом подій під час акції під Офісом Президента у суботу розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Зазначається, що правоохоронці продовжують збір доказів протиправної поведінки інших активних учасників для притягнення їх до відповідальності.

Читайте також: У Раді зареєстрували проєкт постанови про засудження подій на Банковій

Як повідомлялося, увечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили скло вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Пізніше поліція заявила, що затримала одного з найагресивніших учасників суботньої акції біля Офісу Президента.

Печерський райсуд Києва 23 березня обиратиме запобіжний захід затриманому після акції під ОП.

У понеділок, 22 березня, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що ще “кількох десятків громадян, які організовували провокацію під Офісом Президента, чекає відповідальність, у тому числі матеріальна”.

В ОП завдані будівлі збитки оцінили попередньо у 2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-