На Банковій ще не прибирали після акції протесту — чекають слідчих

На Банковій ще не прибирали після акції протесту — чекають слідчих

Фото, відео
Укрінформ
Біля Офісу Президента станом на 10.30 неділі правоохоронні органи не розпочали слідчі дії стосовно правопорушень, вчинених під час акції протесту на Банковій на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомили правоохоронці, які чергують на вулиці Банковій, вони очікують на прибуття слідчих, тому підхід до будівлі ОП, де видно сліди вандалізму, частково обмежено для відвідувачів та ЗМІ.

Від ночі будівля залишається залита червоною фарбою, стіни розписані надписами із закликом звільнити Стерненка, а також нецензурною лайкою на адресу правоохоронців. Так само залишаються розбитими вікна у деяких дверях, які ніхто поки що не ремонтує.

Комунальні служби так само не розпочинали роботи, тому під будівлею ОП залишається розкиданим сміття та транспаранти, які покинули мітингувальники.

Правоохоронці досі не почали слідчі дії під Офісом Президента / Фото: Ірина Олешко, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, увечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

В коментарі Укрінформу радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Президент Володимир Зеленський вважає принципово важливим, щоб громадяни могли відкрито і мирно використовувати своє право на протест, і не бачить сенсу перешкоджати таким акціям. Однак, за словами Подоляка, біля стін ОП спостерігалася відверта зневага до суспільства і до суті протесту як такого.

Читайте також: Геращенко показав, як вчора били шибки на Банковій

Поліція пізніше заявила, що затримала одного з найагресивніших учасників суботньої акції біля Офісу Президента. Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

23 лютого Приморський райсуд Одеси визнав Сергія Стерненка винним у викраденні людини, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Суд призначив йому покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Читайте також: Замовники акції під ОП хотіли спровокувати поліцію, щоб звинуватити Президента – МВС

До оскарження вироку Стерненку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-