«Охматдит» проводитиме діагностику дорослих для трансплантації кісткового мозку

«Охматдит» проводитиме діагностику дорослих для трансплантації кісткового мозку

Укрінформ
“НСДЛ “Охматдит” проводитиме діагностику та лабораторні дослідження дорослим, які потребують трансплантації кісткового мозку, також дорослі пацієнти зможуть отримати в медзакладі послуги з екстракорпорального фотоферезу.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомила заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

“Дорослі українці, які потребують трансплантації кісткового мозку, зможуть отримати всі необхідні лабораторні і діагностичні послуги у національній спеціалізованій дитячій лікарні “Охматдит”. МОЗ затвердило новий статут медзакладу, відповідно до якого таке розширення послуг для дорослого населення стало можливим”, - сказала Шаталова.

Окрім цього, за її словами, "Охматдит" зможе надавати послуги дорослим з екстракорпорального фотофорезу, який необхідний для лікування ускладнень після трансплантації кісткового мозку. До цього часу такі послуги надавалися лише дітям.

Читайте також: В Україні узаконили ринок біоімплантів для трансплантації

Заступник міністра додала, що лабораторії "Охмадиту" на сьогодні є єдиними в країні, які надають весь необхідний спектр послуг з генетичного типування для виконання трансплантацій гемопоетичних стовбурових клітин від донора. Всі послуги - обладнання, реактиви, вироби медичного призначення, які необхідні для здійснення лабораторних досліджень, — безкоштовні для громадян.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, річна потреба в трансплантаціях кісткового мозку в Україні складає 250 операцій. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, після відкриття відповідних відділень в "Охматдиті" в Україні зможуть проводити до 80 трансплантацій на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-