Справа Пашинського: адвокат каже, що потерпілий відкликав цивільний позов

Справа Пашинського: адвокат каже, що потерпілий відкликав цивільний позов

Укрінформ
Громадянин В'ячеслав Хімікус відкликав свій цивільний позов до колишнього народного депутата Сергія Пашинського.

Про це в Фейсбуці повідомила захисник Хімікуса Марина Паринова, передає Укрінформ.

«Сьогодні В'ячеслав Хімікус прийняв рішення відкликати свій цивільний позов у ​​справі за обвинуваченням Сергія Пашинського. Потерпілому заплачена компенсація, він повідомив суду, що пробачив Сергію Пашинському і хоче залишити це жахіття в минулому», - уточнила адвокат.

За її словами, тепер вирок залежить тільки від аргументованості сторони обвинувачення і позиції суду.

«Подальший розгляд кримінальної справи щодо Сергія Пашинського триватиме, але вже без участі потерпілого», - поінформувала вона.

Як повідомлялося, 7 жовтня 2019 року Печерський райсуд заарештував Пашинського до 4 грудня без альтернативи внесення застави.

Читайте також: Пашинському вручили обвинувальний акт у "справі Хімікуса"

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому народному депутату України в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження. Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 на території Київської області стався словесний конфлікт між Пашинським і громадянином В'ячеславом Хімікусом.

Пашинський зі своєї нагородної зброї (пістолета марки Glock-19) вистрелив чоловікові в ліву ногу. Хімікус отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

18 грудня 2019 року Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід колишньому народному депутату з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-