Експерт порівняв темпи вакцинації в Україні та Європі

Експерт порівняв темпи вакцинації в Україні та Європі

Укрінформ
За темпами проведення вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 Україна співмірна з великими країнами Європи на початку кампанії.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганиченко.

"Рівень, або інтенсивність вакцинації в Україні порівняно з іншими країнами станом на зараз ще не є високою. Однак ми бачимо, що вакцинація в Україні проходить темпами, які є порівняні до окремих великих країн. Коли ми говоримо про великі країни Європи, ми говоримо про країни з населенням від 10 млн", - сказав Ганиченко.

Читайте также: Степанов назвав фейками та міфами відмову медиків від COVID-вакцинації

Він додав, що перші тижні вакцинальної кампанії не показові, однак Україна не є аутсайдером на початку вакцинації. За словами Ганиченка, зараз Україна рухається краще, ніж такі країни, як Франція та Бельгія.

Ганиченко розповів про дослідження вакцин, які були розроблені компаніями Pfizer та AstraZeneca/Oxford, що проводилося на особах старших 70 років у Великобританії. Згідно з даними цього дослідження, 2 дози вакцини дозволяли зменшити кількість симптоматичних випадків коронавірусної хвороби на 85-90%. Кількість госпіталізацій зменшилася в 15 разів, кількість смертей - в 17 разів.

Читайте також: Рівень імунітету від коронавірусу в Україні зараз не перевищує 20%

"Вакцинація для України зараз є єдиним безпечним і ефективним методом на шляху до колективного імунітету", - наголосив Ганиченко.

Крім того, вакцинація дозволяє суттєво зменшити рівень госпіталізацій та смертності у випадку, якщо людина все ж таки інфікувалася.

Як повідомлялося, вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого. Станом на 4 березня в державі 9568 людей отримали першу дозу вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, яка вироблена на потужностях Serum Institute.

Міністерство охорони здоров'я дозволило використовувати дози вакцини, які можуть залишатися після щеплення медичних працівників на першому етапі кампанії, для імунізації громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот.

В Україні за минулу добу зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19, померли 194 хворі. Загалом від початку пандемії коронавірусом заразилися 1 374 762 українці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-