У Авакова - категорично проти послаблення обігу короткоствольної зброї

У Авакова - категорично проти послаблення обігу короткоствольної зброї

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ виступають категорично проти будь-якого послаблення режиму обігу саме короткоствольної зброї.

Про це у Фейсбуці поінформував заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Укрінформ.

Він зазначив, що у четвер у парламенті будуть розглядатись два законопроєкти про обіг цивільної вогнепальної зброї, - № 4335 і № 4335-1, і у одному із цих законопроєктів прихована можливість вільного обігу короткоствольної вогнепальної зброї - пістолетів, револьверів, які можна носити таємно під одягом.

“МВС категорично проти будь-якого послаблення режиму обігу саме короткоствольної зброї, яке може привезти до значного збільшення умисних насильницьких злочинів, жертвами яких стануть як громадяни, так і співробітники правоохоронних органів”, - зазначив Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що внутрішня безпека Національної поліції викрила корупційну схему видачі дозволів на зброю за участю співробітників НПУ, і відповідна дозвільна служба розформована.

Читайте також: МВС просить передати їм корпус медуніверситету Богомольця – для потреб поліції

1 березня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що у МВС планують зняти з Нацполіції функцію видачі дозволів на зброю і передати такий функціонал на інші структурні підрозділи міністерства.

2 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що в нашій країні короткоствольну зброю мають мати виключно співробітники правоохоронних органів, яким це потрібно по службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-