Нове меню у школах: Зеленська скуштувала страви разом із учнями

Нове меню у школах: Зеленська скуштувала страви разом із учнями

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська у складі робочої групи МОЗ, МОН, Держпроспоживслужби та експертів разом із школярами продегустувала страви з оновленого меню шкільного харчування, поцікавившись, чи смакує дітям.

Про це, передає Укрінформ, Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці.

"Чи може корисне бути смачним? Сьогодні разом з робочою групою ми шукали відповідь на це питання. Для цього запросили дітей скуштувати страви з оновленого шкільного меню, приготовані за новими нормами та стандартами. Для нас було важливо й цікаво почути відгуки учнів. Бо дуже хочеться зробити так, щоб вони з’їдали, а не викидали свої сніданки, обіди, полуденки чи вечері. Зворотний зв’язок отримали, деякі страви доопрацьовуємо", - написала Зеленська.

Зеленська продегустувала разом із школярами оновлене меню / Фото: Олена Зеленська

При цьому перша леді зауважила, що заздалегідь про страви не розповідатиме, але наступного місяця буде проведено презентацію меню для широкого загалу.

У свою чергу, головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко у своєму Фейсбуці додав: "Здорове та збалансоване. Таким буде оновлене шкільне меню відповідно до нових норм та стандартів. Сьогодні разом із першою леді Олена Зеленська, яка ініціювала реформу шкільного харчування, дегустували оновлене шкільне меню у складі робочої групи МОЗ, МОН, Держпроспоживслужби, дитячих дієтологів, технологів, а також… дітей".

Головний санлікар розповів, що школярі скуштували оновлені страви та поділилися зворотнім зв'язком, який, за його словами, обов’язково буде врахований при доопрацюванні меню. "Нагадаю, що відповідно до рекомендацій ВООЗ у шкільному меню обмежено добову кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, а також виключені деякі види продукції", - зазначив Ляшко.

За його словами, на зустрічі також обговорили подальший план дій та впровадження оновлених меню у навчальних закладах. А вже наступного місяця орієнтовні нові меню будуть презентовані широкому загалу.

Читайте также: На Прикарпатті всі школи та виші перевели на «дистанційку»

Як повідомляв Укрінформ, перша леді Олена Зеленська у виступі на форумі "Освіта Україна 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрямки" закликала всіх освітян долучитися до найважливішого етапу реформи шкільного харчування – імплементації законодавчих нововведень на місцях.

Ставши першою леді, Олена Зеленська визначила реформу шкільного харчування пріоритетним завданням для себе на наступні п'ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-