Саморегулювання медіа має бути відображене в законодавстві - експерт

Саморегулювання медіа має бути відображене в законодавстві - експерт

Укрінформ
Питання саморегулювання редакцій та запровадження інституту медіаомбудсмена мають бути відображені в законодавстві.

Таку думку висловила виконавчий директор ГО "Український інститут медіа та комунікації" Діана Дуцик під час публічного обговорення в Укрінформі, спрямованого на сприяння інклюзивному діалогу щодо реформи медіа між народними депутатами, представниками виконавчої влади, медіаорганізаціями та експертним середовищем.

"Питання саморегулювання медіа дуже важливе і має бути так чи інакше відображене в законодавстві. Водночас це не має стати на заваді ухваленню закону про медіа, бо для галузі це той документ, який давно вже має бути ухвалений", - наголосила Дуцик.

Читайте також: Закон про медіа може включати згадку про саморегуляцію – Потураєв

За її словами, якщо говорити про саморегулювання, слід вести мову й про інститут омбудсмена в межах медіахолдингів, редакцій.

"Цей інститут є в багатьох країнах світу, коли редакції мають внутрішнього омбудсмена, який стоїть на захисті прав аудиторії. Бо коли ми говоримо про саморегулювання, ми чомусь говоримо про журналістів, але не говоримо, що це є інструмент захисту прав аудиторії. І в цьому ключі є сенс говорити про внесення цього моменту в закон про медіа", - зазначила експерт.

Читайте також: МКІП готове до діалогу щодо законопроєкту про медіа - Шевченко

Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що не відкидає можливості внесення до закону про медіа питання саморегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-